Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Winhill

Sidor: [1]
1
Allmänt / Den officiella fordonstråden
« skrivet: 13 okt, 2011, 17:00:10 17:00 »
Eftersom det inte verkar finnas någon fordonstråd här på forumet skapar jag en. Här kan vi länka bilder på våra fordon, allt ifrån bilar till mopeder och epa-traktorer!

Börjar väl då... Winhill har en Volvo 740 Turbo och en Rieju Drac.

Winhills Volvo 740 Turbo Intercooler -1986


Skaffade bilen (en Volvo 740 Turbo Intercooler på 165Hk) för lite drygt ett och ett halvt år sedan, och fick körkortet först för en månad sedan så jag har haft gott om tid till att greja med den.

Har gjort följande sedan jag köpte den:
# Byggt en stereoanläggning med ny stereo, fyra högtalare och slutsteg.
# Byggt om den från automat 4-stegs låda till 5-växlad manuell m47 låda.
# Vita blinkers fram
# 16" aluminiumfälgar från 940 turbo
# Sportluftfilter (det blåa i motorrummet)
# Monterat en DLS-polisradio


16" aluminiumfälgar.
Motorrummet.


Nya rejäla högtalare i dörrarna.


...Och i hatthyllan.


Slutsteget.

Rieju Drac RR


2
Retro / Retrosamlingstråden
« skrivet: 07 okt, 2011, 23:59:03 23:59 »
Tänkte skapa en tråd där vi postar bilder och information om våra spelsamlingar. Jag börjar.

Winhills retrosamling #UPPDATERAD#


Började intressera mig för retro spel 2003 då jag för första gången fick syn på ett SNES. Sedan dess har samlingen växt år efter år och här kommer ett urval från den.Bang & Olufsen Beovision MX6000 ger riktigt fin bild och har inbyggd stereoförstärkare och uttag för två extrena högtalare. Den ställer även ljus och färgstyrkan efter hur ljust det är i rummet!


Nes spelen

Snes spelenSnes RPG :DFinal Fantasy VI är enligt mig det bästa 2D RPG:t någonsin!Chrono TriggerSecret of ManaTerranigma i scn version  :P

Tre av de bästa Zelda spelen någonsin.De tre Final Fantasy spelen på PS1. De två första och då framförallt VIII visade en mycket tekniskt avancerad värld, medan IX tog serien tillbaka till sina rötter med drakar och demoner.Sjuan kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.Efter sex Megaman spel på Nes släpptes Megaman X på Super Nintendo, med riktigt fin grafik och stereoljud.Den amerikanska SNES JR släpptes som en billigare version till de 32-bitars konsolerna som började komma ut. Den blev dock kortlivad och är idag relativt ovanlig.Nessie har fått en blå led  ;)Nintendo 64 spelen

Tillbehören

Game Genie till SNES

Här kommer några extra godbitar!Diskettenheter som Game Doctor SF7 låter dig göra backup av dina snes roms till 3.5" disketter. Man kan sedan spela dessa från disketterna. Man kan även lägga sparfilerna på disketter och fortsätta spela där man var på exempelvis en emulator eller tvärtom!Tales of Phantasia via GD SF7. Kan tillägga att jag alltid strävar efter att få tag i originalen, men på spel som aldrig släpptes utanför Japan är översatta versioner en nödvändighet.Final Fantasy V med den engelska översättningen.

5 players på Super Bomberman 5 är en riktig upplevelse!Det är nice att SNES kan hantera hela sex kontroller via multitap! Dock finns det inget spel som har stöd för fler än fem kontroller.Multitap och 5 kontroller inkopplade.Super Flash Cart

Ett programmerbart flashkort vid namn Super Flash Cart 64Mb. På den kan man enkelt lägga in nästan vilket snes spel som helst, via datorn (dock ej spel som Star Ocean och Mario Kart som använder specialchip). Sedan kan man sätta kortet i en vanlig snes kasett, europeisk eller amerikansk.

Flashkortet kan lagra flera spel åt gången, så länge de inte är större än 64Mbit (8 megabyte) tillsammans. Dock kan det endast lagras sparfiler åt ett spel. Jag rekommenderar inte att ha flera spel på kortet samtidigt för då får man även upp en ful meny om vilket spel man ska välja osv i stället för att spelet startar upp direkt. Eftersom den är på 64Mbit (8 megabyte) så kan den lagra 48Mbit spelet Tales of Phantasia eller 32Mbit spelet Seiken Densetsu III (Secret of Mana 2).Super Flash Cart funkar på alla SNES konsoller oavsett region utan att behöva göra konsollen regionsfri eller använda klumpiga adapters!Den engelska översättningen av Seiken Densetsu III fungerar fint!

Secret of Mana är mig veterligen det enda rollspelet till SNES som stödjer fler än två spelare.Ett PAL snes som jag gjort regionsfritt.Med inaktiverat lockout chip och 50/60Hz switch kan jag spela alla importspel.

3
Retro / Star Ocean (SNES)
« skrivet: 13 sep, 2011, 11:57:10 11:57 »
Måste verkligen rekommendera action RPG:t Star Ocean. Det är det största spelet någonsin på SNES, tillochmed större än 48Mbit spelet Tales of Phantasia. Det släpptes aldrig i USA eller Europa, men det har översatts av fans och det finns en engelsk patch tillgänglig. Jag kör det på mitt riktiga snes genom 128Mbit versionen av Game Doctor SF7 ;D Självklart går det även att spela genom emulator, fast då rekommenderar jag att man spelar med en riktig snes kontroll! http://www.splay.nu/index.php?topic=482.msg92492#msg92492Riktigt fin grafik också, kanske det grafiskt snyggaste rollspelet på snes. Star Ocean påminner en del om Mana-serien. Dock är Star Ocean ett science fiction RPG, vilket inte är så vanligt för snes.


Anledningen till att Star Ocean är så stort för ett snes spel är förutom den fina grafiken att det har voice acting. Det har tillochmed med röstsekvenser än vad Tales of Phantasia har.


Maskiner som Game Doctor SF7 och Super Wildcard låter dig spela de översatta versionerna av exempelvis Seiken Densetsu III, Final Fantasy V, Tales of Phantasia, och Star Ocean genom att ladda in dem via vanliga 3.5" disketter! De kan även användas för att göra backup av sparfiler på vanliga kassettspel och sedan spara dessa på disketter. Självklart kan man även kopiera hela spel från vanliga snes kassetter till diskett. Om spelet är för stort för en diskett splittas det automatiskt över flera.


Boss battle. Även om Star Ocean är ett Action RPG är det turn based battles, men mer som i mana-serien där karaktärerna springer runt på skärmen. Vissa karaktärer är bra på fysiska attacker medan andra har magier. Totalt finns det åtta spelbara karaktärer varav två är frivilliga.


Slutsats:
Helt klart ett underbart spel. Det är inte perfekt och det finns några rollspel på snes som är aningen bättre. Men Star Ocean kommer verkligen inte göra dig besviken och har du redan spelt igenom de mer kända titlarna som Final Fantasy VI, Secret of Mana och Chrono Trigger och letar efter något nytt behöver du inte leta längre!

4
Övrigt / Guide - Koppla snes handkontroll till PC!
« skrivet: 10 sep, 2011, 11:36:03 11:36 »
Nu presenterar jag något som säkerligen många här inne har väntat på. En utförlig guide till hur du kopplar upp din snes kontroll till datorn. Man kan faktiskt om man har grundläggande kunskaper inom lödning koppla upp hela fyra snes kontroller samtidigt till pcn och spela 4 samtidigt på exempelvis bomberman genom en emulator. Detta fungerar till i stort sett alla emulatorer, bland annat till snes9x, zsnes, ePSXe och project64!

Svårighetsgrad 2/5 - Grundläggande kunskaper inom lödning, elektronik och kabelskalning krävs för att det skall bli bra. Men egentligen kan vem som helst genomföra detta med lite tid och ett sunt förnuft. Jag förklarar här hur du kopplar en snes handkontoroll till datorn. För det första har du två alternativ att välja på:

Du behöver:

*En Snes handkontroll (behöver ej vara original)

*En snes förlängningskabel (ej obligatoriskt)

*En öppningsbar parallel kontakt (hane)

*En usb kabel (hane)

*Lödkolv och lödtenn
*Eltejp
*En bra tång att skala kablar med

*Din dator skall även ha en parallelport hona (den rosa kontakten med en massa stift i som äldre skrivare ofta använde). Många datorer som är från 2008 och nyare saknar parallelport. Det är därför en fördel om din dator är några år.

*Dock finns det usb to parallel adaptrar att köpa om din dator saknar parallellporten.Guide:

Till att börja med har du två alternativ.
1. Offra en kontroll genom att klippa av sladden till den nära kontakten och koppla den permanent till parallell kontakten. Gör du detta kommer du inte kunna använda den på ditt riktiga snes igen. Jag rekommenderar endast detta om du har flera kontroller hemma eller på piratkontroller.
2. Införskaffa en förlängningskabel till snes handkontrollen och offra den i ställer. På så sätt kan du använda din kontroll även på ditt vanliga snes och du kan koppla upp andra kontroller till datorn. Detta rekommenderar jag och det var också vad jag gjorde.

När du valt något av ovanstående alternativ utgår vi från mitt kopplingsschema1.
klipp av handkontrollkabeln eller förlängningskabeln så nära hanen du kan komma, dvs den ändan man stoppar in i snes konsolen. Skala den sedan cirka fem-sex centimeter. Den innehåller fem kablar, brun, röd, orange, gul och vit.

2.
Löd fast röd, orange och gul på rätt stift i parrallelhanen. Notera att stiften är märkta med ett ingraverat nummer i plasten. Det är av yttersta vikt att det blir rätt, annars fungerar det inte.

3.
Nu till usb-kabeln. USB kabelns enda uppgift är att försörja snes-kontrollen med ström. Eftersom snes kontrollen behöver +5v och jord är USB ett perfekt alternativ att ta ström ifrån, då USB levererar exakt samma volttal. Det går att strömförsörja kontrollen på annat vis, men jag anser detta vara det enklaste.

4.
Skala USB kabeln på samma sätt som du skalade kontroll/förlängningskabeln. Röd är +5v och skall kopplas ihop med den vita från kontrollen. Svart är jord och skall kopplas ihop med den bruna. Grön och Vit använder vi inte, utan se bara till att de inte rör vid varandra. Skarva sedan ihop kablarna noga och isolera dem med eltejp så inga kablar riskerar vidröra varandra.

5.
När du är klar behöver du bara installera drivrutiner för kontrollen, sedan är det bara att köra, precis som med vilken gamepad som helst  ;) Tanka därför ner psxpad här: http://cbud.raphnet.net/snes/psxpad/xp/index_en.html

Har ni några frågor, ställ dessa i tråden!  ;)

5
PC/Mac/Linux / Age of Empires 3
« skrivet: 24 aug, 2011, 23:31:22 23:31 »
Någon som har det och har lust att spela lite online? :P

Jag har Age of Empires III och de båda tilläggen War Chiefs och Asian Dynasties, så kan spela vilket som.

6
Övrigt / Guide - Gör NES regionsfritt!
« skrivet: 19 aug, 2011, 22:35:11 22:35 »
Med inspiration av mattiasf92:s tråd om hur man gör sitt SNES regionsfritt tyckte jag det kan vara bra att även förklara hur DU gör ditt NES regionsfritt, så det även kan spela importspel.Varför?

Vill du kunna spela amerikanska NES spel direkt i din europeiska/PAL NES konsol utan massa klumpiga adaptrar? Här förklarar jag hur du gör ditt NES regionsfritt! Personligen har jag genomfört detta på ett stort antal NES-konsoler utan problem. Det bör också nämnas att denna modifiering är avseevärt mycket enklare än den motsvarande för SNES och du behöver inga speciella skruvmejslar för att öppna NES.

En del klassiska spel som exempelvis Final Fantasy släpptes aldrig utanför Japan och USA. Vill du spela dessa direkt i ditt NES utan klumpiga adaptrar eller emulatorer så är det en god ide att göra ditt NES regionsfritt. Det bör också poängteras att en del europeiska NES-spel med koder som ex FRA (Frankrike) i stället för SCN (Skandinavien) inte heller alltid startar utan att din konsol är regionsfri.

Här visar jag hur du:
* Inaktiverar Lockout Chipet

Bakgrund

Lockout Chip
I varje NES konsol finns ett chip på 16 pins som kallas "Lockout-chippet". Detta chipp finns i flera versioner, beroende på vilken region konsolen tillhör. Bland annat finns det ett till europeiska PAL maskiner och ett till amerikanska NTSC maskiner. Chippet fungerar som ett lås. Nyckeln är i form av ett motsvarande chipp som sitter i spelkassetterna som också finns i olika versioner beroende på region. Får "låset" i konsolen rätt "nyckel" av spelet öppnas det, men får det fel nyckel startar konsolen om. Dvs sätter du in ett PAL spel i en PAL-maskin startar spelet upp, medan om du sätter i ett amerikanskt/NTSC spel i samma konsol så blinkar bilden vitt (konsolen startar om), precis som om du försöker starta ett spel som inte får kontakt eller behöver rengöras. Samma sak händer om man sätter i ett piratkopierat spel som saknar detta chipp - spelet startar inte och konsolen startar om.

Hur fungerar då alla adaptrar för importspel? Jo, de kräver att man sätter i två spel, av samma region som konsolen och sedan det man vill spela som är av annan region. Adaptern lurar konsolen att starta upp det amerikanska spelet med nyckeln (lockout-chipet) som sitter i spelet som är av samma region som konsolen. Ganska simpelt med andra ord.

Fysisk regionsspärr
Spel från ett europeiskt NES passar i ett amerikanskt NES och vice versa. Men japanska Famicom spel kan inte spelas på varken ett regionsfritt europeiskt eller amerikanskt NES, då de kassetterna är helt annorlunda utformade.

50/60Hz
På NES är det inte möjligt att som på SNES montera en 50/60Hz switch då grafikchipen på PAL och NTSC är annorlunda. Det går emellertid att spela nästintill alla amerikanska NES-spel i 50Hz men det ultimata är givetvis att försöka få tag i ett amerikanskt/NTSC NES och göra detta regionsfritt för att även kunna spela i 60Hz.

Du behöver

För att inaktivera Lockout Chipet:
* Lödkolv
* En tunn kniv
* Vanlig stjärnskruvmejsel

Genomförandet

Innan du öppnar ditt NES
...är det viktigt att du tömmer det på ström för att du inte av misstag skall råka kortsluta komponenter i det. Koppla ur strömkabeln och tryck på power-knappen. Den röda lampan skall snabbt blinka till, vilket innebär att när den slocknar är konsolens kondensatorer tömda på ström.

Inaktivera Lockout Chipet

Svårighetsgrad 3/5
Genom att inaktivera Lockout Chipet kan du spela i stort sett samtliga NES-spel.

Detta är inte speciellt svårt om du har lite enklare kunskaper inom lödning och elektronik eller känner någon som har det. Ben nummer fyra (4) på lockout-chippet i din NES-konsol avgör om chippet är aktiverat eller inte. Får det +5 volt (vilket det får när det sitter fastlött på moderkortet) så är det aktiverat. Får det däremot 0 volt (vilket det får om man lyfter upp det från moderkortet eller kopplar det till jord) är det inaktiverat och spel från alla regioner kan starta.

1. 
1.1 Vänd på ditt NES och Skruva loss de sex stjärnskruvarna som håller ihop skalet.


2.
2.1 Lossa plåtarna som sitter runt moderkortet.


3.
3.1 Lossa moderkortet.


4.
4.1 Koppla loss sladdarna som går till moderkortet.
4.2 Kom ihåg vilken sladd som skall sitta var, eftersom två kontakter, de till portarna för handkontrollerna är lika dana och lätt kan förväxlas.


5.
5.1 Vänd på moderkortet
5.2 Leta upp Lockout Chipet.
5.3 Lockout chippet på NES maskiner sitter här:


6.
6.1 För att inaktivera chipet måste du försiktigt lyfta upp ben nummer fyra (4) från moderkortet.
6.2 Använd en lödkolv och en tunn, spetsig kniv för att peta upp benet samtidigt som du värmer på det med lödkolven.
6.3 När du är klar får ben nummer fyra inte vidröra röra moderkortet eller någon annan ben.
6.4 Man kan också klippa av ben fyra med en liten avbitartång eller en nagelsax. Då slipper man löda, men har du tillgång till en lödkolv rekommenderar jag ovanstående alternativ.


7. Montera tillbaka allt på plats i omvänd ordning.

Om du lyckats...
...Så kommer den vita bilden som visas när du startar konsolen utan ett spel att lysa konstant i stället för att blinka. Samma sak gäller den röda power-leden. Detta eftersom att konsolen inte längre startar om när den inte hittar "nyckeln" i form av chippet i spelen. Med andra ord är din konsol nu regionsfri!

Winhill 2011.08.19

7
Nintendo / The Legend of Zelda: Skyward Sword
« skrivet: 19 aug, 2011, 20:32:36 20:32 »
Nu är det bekräftat! The Legend of Zelda - Skyward Sword kommer att släppas till Wii den 18 november i Europa och den 20:e i USA. Det blir första gången ett spel i Zelda-serien släpps i Europa före USA (A Link to The Past släpptes i USA nästan ett år innan Europa).Det enda jag hittills har synpunkter på är grafikstilen som känns som någon blandning mellan Twilight Princess och Wind Waker. Personligen föredrar jag Twilight Princess mörka, realistiska grafik.  :P

Legend of Zelda: Skyward Sword - Official GDC Trailer


Detta spel utspelar sig innan alla de andra Zelda spelen och det verkar ganska välgjort. Och nu när vi fått release-datumet tänker jag givetvis förhandsboka det, så det inte blir som när jag skulle köpa wii på releasen  ;). Vad tycker ni om Skyward Sword? Tänker DU köpa det? Diskutera!

Sidor: [1]